dimecres, 6 de juny del 2012

ENTREVISTA A JOSEP MARIA LARI, EL MAG LARI


“És tan important que el públic
tingui la boca oberta com que rigui”

Mª VICTÒRIA PASTOR RODRÍGUEZ
Envoltat de maquillatge i llum. Així viu el Mag Lari. Josep Maria Lari treballa professionalment com a mag humorista des de 1994 quan va debutar al teatre Llantiol de Barcelona, malgrat que, com ell mateix assenyala, des dels 14 anys realitza trucs de màgia pel públic.
Una persona exigent amb si mateixa
Alt, prim i elegant són les tres característiques que destaquen del seu físic. Tot i el seu posat tan senyor, amb vestits impecables, no sembla que hagi oblidat la seva infantesa. Somriu quan explica que als sis anys es dedicava a tallar aquells ninots que estaven tan de moda, els madelmans. “Era idiota. Agafava un nino i el tallava en dos trossos ja que jugava a fer de mag”, sentencia deixant clar que la vocació per la màgia no ha estat una cosa sobrevinguda.
Continua l’anàlisi de la seva vida parlant dels seus estudis universitaris, la llicenciatura de filologia catalana. Explica que va estudiar per decisió familiar, i que ell sempre ha volgut preparar-se per ser director teatral. Es mostra penedit quan indica que no ho tornaria a fer.
Es veu que és una persona molt exigent amb si mateixa perquè no sap dir-nos cap virtut seva mentre reconeix que té molts defectes, entre els que destaca el seu mal humor: quan m’enfado em costa molt desenfadar-me”. 
Malgrat ser un artista en tot el sentit de la paraula,  es mostra casolà al dir que prefereix veure una pel·lícula a casa a sortir i ser atabalat per la gent que crida ridículament: “Ei, mago”. Només va a les discoteques per acompanyar els amics, encara que és conscient que la música és la font d’inspiració dels seus espectacles. Gaudeix de tot tipus de música i de la solitud que aconsegueix quan desapareix durant un temps a Tàrrega i pot desconnectar.
Josep Maria Lari explica que cada dia de la seva vida és diferent. Avui pot estar a Barcelona i demà a València. Però a ell li agrada i no ho troba estresant. La seva vida professional es divideix entre les intervencions a la televisió, a la ràdio, a Catalunya Ràdio amb Manel Fuentes, i les nits al teatre. Ens diu que no es queixa de no tenir gaire temps. De totes maneres, tots els dimecres quan surt de la ràdio va a dinar a casa dels seus pares.
Entre el Màgic Andreu i David Coperffield
Josep Mª Lari és conscient de la necessitat que tenen els artistes de la televisió i la ràdio, però assegura que el teatre li dóna més llibertat de creació. A ell li agrada molt improvisar i el teatre és el lloc on ho pot fer.
Amb un posat inquiet, el Mag Lari ens explica l’admiració que sent, des que era petit, pel Màgic Andreu. Ja de gran va descobrir a David Coperffield i la seva forma de fer màgia. I van ser ambdós artistes els que l’han inspirat i continuen inspirant a Josep Mª Lari per crear el nou mag del segle XXI. El personatge del Mag Lari barreja l’humor del Màgic Andreu amb l’elegància i el glamour del David Coperffield.
Canvis continus de vestuari, maquillatge perfecte i bromes garanteixen un espectacle àgil i dinàmic amb el seu toc personal. El Mag Lari ens diu que la màgia és progressió,  aprenentatge. No es neix mag sinó que s’aprèn a ser mag. Per això intenta innovar en cada espectacle buscant noves formes de sorprendre a la gent: “és tant important que el públic tingui la boca oberta com que rigui”. Al seu últim debut, Splenda, fa un homenatge al seu ídol, Michael Jackson.
El Josep Mª també té un blog a Internet on ajuda a la gent que es vol fer mag, contestant correus amb dubtes i mostrant nou material. Assenyala que li agrada aquest contacte amb les persones, i per això ha escrit un llibre amb molts trucs on ensenya de manera senzilla a dur-los a terme.
Opina que un dels errors més grans és que encara no hi hagi una escola de mags en tot el món. “A mi, quan em jubili, m’agradaria muntar-ne una”, ens explica de manera efusiva ja planejant el seu futur. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada