dimarts, 4 de desembre del 2012

CHRISTMAS'S DAY

Ara que s'acosten les festes de Nadal i aprofitant la meva pràctica de l'anglès m'agradaria compartir amb vosaltres com celebrem a casa aquesta tradició amb un breu escrit. Espero que us agradi! 

CHRISTMAS'S DAY

Christmas’s Day is a good time to improve your relationships with your family and friends. Every year, for Christmas I used to go to my aunt’s house to still celebrate Christmas. On 24th of December my family and I used to celebrate a Catalan tradition: “Cagar el tió”. All the people in my family would celebrate this tradition every year because age isn’t a problem. So my grandfather’s cousin has done this celebration and he was 80 years old!

dimecres, 14 de novembre del 2012

NOVETATS MEDIAMBIENTALS I MUSICALS

Molt bon dia, avui vaga general però nosaltres no parem de treballar. Ja teniu disponible el "Natura i ecologia" d'aquesta setmana amb diverses novetats com el tractament de recursos com la biomassa i la fusta i parlem sobre energies com l'eòlica. T'ho perdràs?
També iniciem nou dimecres amb nova cançó a cant. Una lluita entre dues dones. "Still Believe" de Miss Saigon. Aquí el musical que van fer dues actrius, entre elles Lea Salonga, fa uns mesos. Ara la Maria José i jo intentem que surti igual de bé. Què us sembla?

diumenge, 28 d’octubre del 2012

LO QUE PODRÍA SER EL PRINCIPIO DE UNA NOVELA

BARCELONA, CIUDAD PRODIGIOSA

Me encontraba en plena Barcelona en el centro de la Plaza Cataluña. Eran las doce del mediodía y el sol lucía radiante. Desde el banco en el que estaba sentada podía observar múltiples situaciones.
En medio de la plaza, un matrimonio de abuelos daba de comer a las palomas. Él vestía unos pantalones de color azul eléctrico, de esos que llevan los mecánicos y ella, un vestido de flores de colorines, que destacaba entre los rosales que rodeaban a la pareja. A mi derecha, había un hombre con una paradita ambulante de chucherías. También había niños que venían del colegio e iban vestidos con sus uniformes de cuadros rojos y verdes. Estos chillaban al vendedor con emoción pidiéndole piruletas rojas, caramelos verdes y chupa-chups de todos los colores. A mi izquierda, una pareja de mediana edad discutía, chillando a grito limpio, mientras la gente que paseaba los observaba y cuchicheaba. La pareja presentaba un estado de dejadez lamentable. El hombre llevaba una americana de cuadros marrones rota y la mujer iba con un mono tejano plagado de manchas.

dimarts, 16 d’octubre del 2012

NOVETATS

Molt bon dia una setmana més, avui ja disposareu d'un altre "Natura i ecologia" sobre la cura de les piscines durant i després de l'estiu. També parlarem de depuradores, climatització i altres temes més. No et pots perdre aquest "Natura i ecologia" amb moltes novetats.

I si et ve de gust passar el cap de setmana a l'Alt Empordà recorda escoltar l'agenda del magazine "Per fi lliures" el divendres a les 7 de la tarda a Ràdio Vilafant: 107.3 FM o a www.radiovilafant.net.
La darrera setmana vaig començar classes de cant de nou. Estem preparant "Good morning Baltimore" del musical Hairspray. Aquí us deixo la cançó i aviat espero poder-la gravar amb la meva veu. 

Salutacions i que acabeu de passar una molt bona setmana!

divendres, 5 d’octubre del 2012

MÉS MEDIAMBIENT


Molt bon dia!
Torno una altra setmana més amb el segon programa de la tercera temporada del "Natura i ecologia" que aquí us adjunto. Avui curiositats que van bé saber. Espero que el gaudiu.
Una abraçada!

dimecres, 19 de setembre del 2012

ELS TÒXICS al "Natura i ecologia"



Hola de nou família!

Com vaig dir la darrera setmana torno per portar-vos el primer programa de la tercera temporada del "Natura i ecologia" de Ràdio Vilafant que es va emetre ahir. Aquest parla sobre els tòxics. Hem d'intentar evitar-los. Avui us dóno uns bons consells per a fer-ho. Espero que us sigui útil.
Salutacions!

divendres, 14 de setembre del 2012

TOT OLORA A NOU

Molt bona tarda a tots!

Torno després d'un estiu ple d'emocions amb energies renovades. Es presenta una altra temporada del "Natura i ecologia" a Ràdio Vilafant", més agendes de cap de setmana a l'Alt Empordà al "Per fi lliures" de la mateixa emissora. També més aprenentatge d'anglès que encara el portem fluixet i tornar a cant (si m'animo i veig que la cosa està bé potser penjo alguna gravació). A més nous reptes de cangur jejeje i seguir aprenent entre d'altres coses a conduir.

Espero reprendre el bloc amb totes aquestes novetats i més. Ens veiem aviat amb l'arxiu sonor de la primera secció de la nova temporada del "Natura i ecologia" que us penjaré.
Una abraçada!
M'acomiado de l'estiu amb aquesta fotografia a Cadaqués!

dimecres, 6 de juny del 2012

ENTREVISTA A JOSEP MARIA LARI, EL MAG LARI


“És tan important que el públic
tingui la boca oberta com que rigui”

Mª VICTÒRIA PASTOR RODRÍGUEZ
Envoltat de maquillatge i llum. Així viu el Mag Lari. Josep Maria Lari treballa professionalment com a mag humorista des de 1994 quan va debutar al teatre Llantiol de Barcelona, malgrat que, com ell mateix assenyala, des dels 14 anys realitza trucs de màgia pel públic.
Una persona exigent amb si mateixa
Alt, prim i elegant són les tres característiques que destaquen del seu físic. Tot i el seu posat tan senyor, amb vestits impecables, no sembla que hagi oblidat la seva infantesa. Somriu quan explica que als sis anys es dedicava a tallar aquells ninots que estaven tan de moda, els madelmans. “Era idiota. Agafava un nino i el tallava en dos trossos ja que jugava a fer de mag”, sentencia deixant clar que la vocació per la màgia no ha estat una cosa sobrevinguda.
Continua l’anàlisi de la seva vida parlant dels seus estudis universitaris, la llicenciatura de filologia catalana. Explica que va estudiar per decisió familiar, i que ell sempre ha volgut preparar-se per ser director teatral. Es mostra penedit quan indica que no ho tornaria a fer.

dissabte, 2 de juny del 2012

LES ENERGIES RENOVABLES

Hola família! Aquest Prezi el vàrem realitzar juntament amb unes companyes a la classe de periodisme digital a la universitat. És sobre les energies renovables. Espero que us agradi. Trobo que és una bona forma de saber més sobre aquest tema del segle XXI.

dissabte, 26 de maig del 2012

ENTREVISTA SANTI VILA

Benvolguts avui us penjo una entrevista a Santi Vila, alcalde de Figueres i Diputat al Parlament de Catalunya. Un polític que està lluitant per recuperar la memòria històrica. Espero que la gaudiu! Si vols saber-ne més d'ell, no dubtis en fer una ullada al seu bloc: http://www.santivila.cat/  Salutacions!

divendres, 25 de maig del 2012

LA CLAU ÉS L'ESFORÇ

Continua la meva pràctica de l'anglès. Espero que us estigui agradant aquest nou sistema de publicació. Penso que si teniu un nivell d'anglès bàsic podeu comprendre els meus textos amb facilitat. Ara vaig més enllà de les recomanacions i faig un article sobre l'èxit. A gaudir-lo! Salutacions!
THE EFFORT IS THE KEY TO SUCCESS

In the 70 being famous was well seen. In Spain, folk became international stars. Now, trash television has made the famous have a negative image, for example Belén Esteban. Although there are still people who have become famous for their own efforts. 
In less than two months will be a journalist and I think if I like it or not people know me. And I decide I do want people to know me but only if it is for my effort and as I do my profession, not my private life or how much money I make.
But being famous means much more than success. It means being subjected to the public. It means changing your lifestyle. It means that before leaving customs had to adapt to a world where you become the center.

MALLORCA, ILLA DE BONES SENSACIONS

Ja veieu, avui tinc ganes d'escriure. Em venia de gust recomanar-vos un lloc per anar de vacances i he pensat en l'estiu passat i el meu viatge a Mallorca. Va ser una experiència excepcional i us l'explico amb anglès de nou per seguir practicant. Salutacions!

SPECIAL JOURNEY
It was a journey I will never forget. Last holiday I went to Mallorca. On the 1st of July my friends and I caught the boat to Mallorca. The journey look 9 hours and it was tedious.
At 7:00 a.m., we arrived in Mallorca and we saw the sunrise, it is very special. When we arrived at the hotel in Cala Major we unpacked and quickly we went to the beach.
The next few days were marvellous, we went to Palma de Mallorca , we visited coves, we went to the beach and to the swimming pool. We went to many nightclubs too. Besides the boat, we also caught the bus in Palma de Mallorca, because we visited all the monuments and the wonderful church. 
In Mallorca, the weather was very good and on the beach we were comfortable. There was only one day in which the weather wasn’t all that good, but it didn’t matter because we had arrived late at night and we didn’t awake. We were extremely tired!

MUSIC BAR

Avui em ve de gust mostrar-vos dues coses a la vegada. Avui tinc ganes d'escriure en anglès i demostrar que anar dos cops per setmana a l'academia m'ajuda a millorar la pràctica d'aquesta llengua. I a més, encara que ho faci amb anglès, us recomano un bar excel·lent a la ciutat de Barcelona. Espero que gaudiu del text i de la recomanació. No és perfecte, encara estic aprenent. Salutacions!


MUSIC BAR
Bar Ok Sarrià is located in Barcelona on Jaume’s Piquet Street. This bar offers the best hamburgers that you can get to taste. The atmosphere of the place is typically American, with a huge glass case in which flags are set and most of all caps of professional baseball and football.  This sporty atmosphere is complemented with two plasma screens that are always issued sports broadcasts. This makes it particularly suitable assistance to bar nights when there is a transcendent event. 
Tables and chairs are small. They are designed so that there is a high turnover of customers on the premises. The biggest problem is the excess demand for tables and discomfort of these causes do not end at times to watch the march unless you repeat over and over hamburger. It's really amazing to see the influx of guests, and rare is to see who just go for a beer.

dimarts, 22 de maig del 2012

"MARÍA Y YO"

María y yo és un documental que relata la vida d’una nena autista, la filla del conegut dibuixant Gallardo. Aquest film barreja narració, flashbacks endavant i enrere i declaracions a càmera dels principals testimonis, el pare i la mare de la nena, que expliquen situacions molt dures viscudes, però que a la vegada et porten moments d’humor quan relaten les petites coses que fan que la María sigui especial. No és una noia comú i la descripció que fa Gallardo d’ella i la manera com actua aquesta fa que sapiguem que és molt especial.

A partir dels dibuixos i de les fotografies que es mostren a la pel·lícula podem anar observant el creixement de la nena amb anècdotes i situacions curioses que ens faran descobrir un personatge entranyable i amb molta personalitat. María mai ha deixat de lluitar per superar-se, això sí, sempre amb el recolzament dels seus pares i la seva família més directa.
Aquest film ens vol mostrar com tot i patir una malaltia de per vida mai s’ha de deixar de somriure  i s’ha de ser valent davant del món. El documental exemplifica com uns pares han de fer l’esforç de deixar de banda els seus problemes personals i abocar tota la seva atenció en la seva filla. I és una de les poques situacions familiars en la qual uns pares volen que el seu fill es mori abans que ells perquè tenen por que aquest no es pugui cuidar sol quan ells faltin.

LA NOVA ERA DEL TEATRE CATALÀ

Transformisme, playback i altres tècniques escèniques es renoven amb els nous grups a Catalunya.


Catalunya sempre ha estat una font d’innovació de formes teatrals. Només cal recordar Els Joglars o La Fura dels Baus. Les companyies teatrals buscaven dins de les arrels del nostre teatre, l’antiga Grècia i la Mediterrània, i afegien elements innovadors al gust del públic del moment.
Actualment, noves companyies han sortit a l’escenari. Continua la tendència catalana de l’ús innovador de tècniques ja existents, però, potser, no van tan lluny, ja que busquen els elements en la nostra història més propera. I aquest és el cas, per exemple, del grup teatral The Chanclettes, que centra les seves obres en cançons, pel·lícules i personatges de les darreries del segle XX, com Los Ángeles de Charlie, ABBA, o Eurovisión. Els quatre membres de la companyia expliquen que mai van pensar que s’acabarien dedicant a això: “Nosaltres sempre hem actuat perquè ens diverteix fer riure a la gent. Això de la vocació ho deixem per a la gent que estudia al Institut del Teatre”.

dilluns, 7 de maig del 2012

SEGUIREM SOMIANT EN CATALÀ?

Els grups de rock català que van néixer als anys 80 van fer que el jovent és revolucionés amb les seves cançons. El terme rock català s’utilitzà sobretot a partir de finals dels 80 i principis dels 90 per referir-se als grups i intèrprets de música rock i d’altres estils que cantaven en català. Però l’inici real d’aquest estil musical va ser de la mà de cantants com Pau Riba, Jaume Sisa, la Companyia Elèctrica Dharma, ... als anys 70. I el rock català no només es cantava en català sinó que també en anglès amb grups com Maquina!, Pan & Regaliz, etc.

divendres, 4 de maig del 2012

L'HOLOCAUST NO OBLIDAT

Un dels temes del qual s’han fet més tesis, llibres, informes, documentals, reportatges, ... és l’Holocaust. Són productes que s’han creat per separat cenyint-se al gènere al qual apel·len. Maus una obra mestra, és un llibre que va trencar amb relats que es limitaven  a narrar allò que havia succeït. És una obra que encabia diversos gèneres en un però, que a simple vista, només semblava un còmic underground.
Art Spiegelman et porta més enllà, et fa viure la història de l’extermini dels jueus en primera persona. Com ho fa? Gràcies a un molt bon perfeccionament dels personatges. Aquests estan representats a través d’animals. Això pot arribar a causar un efecte negatiu en el lector que pensa que d’aquesta manera s’allunyarà més fàcilment de la realitat. Doncs és totalment incert. L’autor dibuixa als jueus com a rates (Maus significa ratolí en alemany), als polonesos com a porcs (la traïció que van sentir per part d’aquests els jueus), els alemanys com a gats, els francesos com a granotes, com a gossos els nord-americans i com a cérvols als suecs.

dilluns, 12 de març del 2012

LA INTERMINABLE HISTÒRIA DE L'AVE

L'AVE que haurà d'unir Barcelona i Figueres amb la frontera de França es torna a endarrerir, com a mínim fins a 2013, segons el Ministeri de Foment del Govern espanyol.
A dia d'avui, encara hi ha dos trams d'obra que estan pendents cosa que perjudica la posada en marxa de la línia.
CIU considera aquest endarreriment "innaceptable" i el seu diputat per Girona, Jordi Xuclà, responsabilitza al Govern d'aquesta demora que diu que penalitza als ciutadans catalans. Les dues obres s'haurien d'haver fet lícites l'octubre de l'any passat per a poder estar acabades aquest any.
De fet, l'infrastructura està pràcticament acabada però falta posar les vies i els sistemes d'electrificació i seguretat.
LICITACIÓ ESTACIÓ DE L'AVE FIGUERES-VILAFANT



El servei de la futura línia serà explotat per una empresa mixta que està formada per les companyes ferroviaries espanyola i francesa (Renfe i SNCF).